Gode råd og Artikler

Her kan du finde interessante artikler med gode råd til en sundere livsstil

text-separator-1

i denne coronatid

DIT BARN - DANMARKS GULD

Påvirker brug af mundbind dit barns udvikling?

Jeg ser dem alle vegne, forældre med babyer, småbørn, lidt større børn osv. De fleste forældre jeg ser, bærer mundbind.

Men hvad gør det egentlig ved vores børns udvikling, at forældrenes ansigt, er dækket af en maske?

Brugen af mundbind, gør det umuligt, at aflæse din ansigtsmimik. Ligeså umuligt er det at se om du smiler, bider dig i læben, presser munden eller kæben sammen, er rolig eller urolig. Din ansigtsmimik udgør en masse tavs både information og kommunikation, som går tabt, når du bruger mundbind.

Dine øjne, som er sjælens spejl, fortæller oprigtigheden af om du smiler, er ked af det eller måske vred.

Børn lærer og kopiere din ageren ved at aflæse dine følelser samt reaktioner, ved at se hvordan du har det. Når du har maske på er det så godt som umuligt, for barnet at se og vurdere om du er glad, trist, overrasket, træt eller nervøs for det kræver, at barnet både kan se din mund og øjne.

Når du bærer maske, påvirker det din tale, som kan få en anden lyd og tilmed være mere utydelig. Kommunikation sker ikke kun via din mimik, men også via din lyd. Det påvirker dit barns mulighed for at kombinere det visuelle med din lyd, som dit barn hører.

Når du som forældre bærer mundbind, påvirker du dit barns mulighed for følelsesmæssig genkendelse og social interaktion.

Hvordan tror du, at det vil eller kan påvirke dit barn i sin udvikling, på sigt?

Kære forældre, giv venligst ovenstående en tanke, FØR du tager et mundbind på.

Jeg har skrevet ovenstående fordi sundhed er godt for helbredet.

SUKKER DU også EFTER SUKKER?

- lidt om hvad sukker gør ved dig, og et par gode ideer til at mindske dit forbrug

At tænke sig at sukkerdyrkningen på de Vestindiske øer, i 1700 tallet, skulle komme til få en kæmpe rolle for Danmarks økonomi. I ca. 1755 blev sukkerraffinaderierne Københavns vigtigste industri erhverv.

I dag mere end ufattelig mange år efter, kommes og bruges det krystal klare hvide sukker i så mange fødevare, at det synes rigtig svært at komme udenom.
Man skal i hvert fald ha` tjek på varedeklarationen, grundet det skjulte sukker.

Vidste du, at vi i Danmark indtager mellem 30 til 50 kg. af det hvide krystal, sukker om året pr. indbygger. At tænke sig 30 til 50 kg.

Sukker mætter ikke. Rigtig mange mennesker, børn som voksne, spiser det da også i store mængder.

Se lige billedet foran dig. Fredag aften weekend slikket kommer på bordet i alle mulige smukke og bedårende farver og figurer. Det samme gælder for diverse læskedrikke og sodavand. Forældre som børn falder over skålene og drikkevarerne, skovles indenbords alt imens en serie kører i tv. Der er dømt fredags hygge, i hvert fald for en kort stund.

Resultatet kan være en umådelig træthed eller en fornemmelse af at være i alt for højt gear, uro og et ret så ustabilt humør. Koncentrationen kan dale og høje lyde kan opleves uoverskuelige, helt det samme kan gøre sig gældende med hukommelsen. Ja mange oplever at blive hysteriske og endnu andre oplever at blive aggressive med udadreagerende adfærd. Ydermere kan opleves symptomer på angst og depression.

Et svingende blodsukker kan sætte vores immunforsvar på overarbejde, som på sigt kan give inflammation og et nedsat immunforsvar.
Sukker kan omdannes til fedt, som kan være årsag til overvægt og hermed kan stien være lagt til livsstilssygdomme.
Alt det vi indtager skal igennem vores tarmsystem. En fordøjelse skulle gerne være en fornøjelse. Men vores tarmflora, som jo elsker grønt, og fibre, bliver påvirket i en uheldig retning da uhensigtsmæssige svampe og bakterier netop lever af sukker og her nævner jeg så også lige junkfood, som også indeholder sukker.
Grundet forskning ved man, at vores tarmflora har stor betydning for vores fysiske og psykiske velbefindende.

Raffineret sukker er et af de billigste råvarer der findes og med garanti fri for alle næringsstoffer.
Sukker nedbrydes meget hurtigt og optages endnu hurtigere i vores krop.
Det giver en blodsukkerstigning, som efterfølges af et hurtigt blodsukkerfald.
For de fleste medfører det endnu mere sulten og tørstig efter det hvide krystal, sukkeret.

Et par gode tip, fordi sundhed er godt for helbredet:

De fleste af os bliver ammet, når vi er født. Mælken her er sund men også sød. Vi er i tæt kontakt med mor, når vi ammes. Så her er der omsorg. Vi forbinder hurtigt noget sødt med omsorg, både det at give og modtage omsorg eller trøst, men også når vi synes det er synd for os, eller har svært ved at sige til og fra. Derfor har mange af os en SØD TAND. DEN SØDE TAND, træder i kraft når træthed melder sin ankomst, når man er bange eller ked af det. Hvornår har du for vane, at hoppe ned i slikskålen eller går ombord i sodavand, læskedrikke eller kage?

HVAD ER HOMØOPATI

- og er det ikke kejserens nye klæder om igen?

Homøopatiens fader Dr. Hahnemann, født 1755 i Meissen, Tyskland. Død 1843.
Blev uddannet læge i 1779. Han lagde sig hurtig ud med den etablerede medicinske opfattelse. Han kunne ikke acceptere den fastlåste gængse medicinske fortolkning af tingenes tilstand samt diverse behandlingsmetoder, som ofte medførte langt større skader på patienten, end forløbet af den sygdom der blev behandlet.

Dr. Hahnemann opdagede teorien om at en medicins effektivitet på en given sygdom afhænger af, hvor tæt dens forgiftnings symptomer, ligger op af sygdommens symptomer. Han fandt at Kinabark kunne helbrede malaria, fordi kinabark vil hos raske mennesker fremkalde en kunstig malaria.

Similia similibus curantur, lige skal helbredes med lige. Homøopatien blev født i 1796.

Princippet om at lige helbreder lige er grundlæggende I homøopatien.
Det betyder, at en lidelse behandles med det stof, som fremkalder lignende symptomer, som dem eller det, klienten lider af.
F.eks. kaffe – holder dig vågen, kan give hjertebanken, samt uro i kroppen og rastløshed.
Det homøopatiske kaffemiddel Coffearon, kan bruges som søvnmiddel, det virker nerveberoligende men også nervestyrkende, og modvirker rastløshed. Et andet eks. En person som lider af rindende øjne og næse, har fuldstændig samme symptombillede som en person, der snitter løg. Her gives et homøopatisk præparat, gjort af løg. Cepa comp. Et stof som i massiv dosis fremkalder bestemte symptomer og som i fortyndet form, er i stand til at helbrede helt de samme symptomer.

I homøopatiske lægemidler er der ikke længere et fysisk stof tilbage i midlet, men kun det energimæssige aftryk. Derfor er homøopatiske lægemidler også ugiftige – men ikke virkningsløse.

Indenfor homøopatien bruges lægemidler indenfor de 3 naturriger nemlig plante, mineral og dyreriget.

Jamen, er det ikke kejserens nye klæder om igen?
Nej da…..fordi de vibrationer der er tilbage, virker som informationsbærer til mennesket.
Homøopatien bygger på den viden, at mineraler, planter dyr og mennesker, er skabt med en meget høj intelligens.
Et eksempel: De kræfter som har skabt padderokken, en kiselplante, er ”mester” i at arbejde med kiselprocesser. I mennesket foregår der vældig mange kiselprocesser.
Uden kisel, ville vi mennesker ikke have hud, hår eller negle og vi ville slet ikke kunne se, høre, føle analysere eller lugte.
Er kiselprocesserne blevet forstyrret i et menneske, kontaktes kiselspecialisten, PADDEROKKEN. I homøopatisk form kan padderokken igen lære mennesket at omgås kiselprocesserne … DET HANDLER OM DE RIGTIGE SVINGNINGER.
I homøopatisk medicin, er der ingen fysiske stoffer tilbage. Derimod er der impulser eller svingninger, som påvirker det eller de steder i kroppen eller psyken, hvor ubalancen er.
Homøopatien lærer mennesket igen, at omgås de fysiske eller sjælelige processer, så balancen eller homøostasen genopstår.
Homøopati kommer af det græske ord omeros, der betyder lignende og phatos, der betyder lidelse.

Homøopatien har gennem mere end 200 år, hjulpet millioner af mennesker verden over bl.a. ved psykiske lidelser, stress, udbrændthed samt ved fysiske sygdomme/tilstande.
Homøopatien giver en generel mild og dyb virkning.

GODE IDEER TIL AT DÆMPE DEN SØDE TAND

Kom vanilje sukker eller kanel med sukker i en lille dåse og ha’ den i lommen. Når trangen melder sig, så tag låget af og snus eller duft til indholdet.

Det vil være godt at spise 3 måltider dagligt, samt 2 små mellemmåltider, der består af proteiner, sundt fedt og langsomme kulhydrater.
Selvfølgelig uden tilsat sukker.

Proteiner fra eksempelvis ærter, bønner, humus, eller linser, æg, kød fra lam, kylling eller kalkun. Laks fra Island eller Færøerne, men også sild.
Sundt fedt fra eksempelvis økologisk koldpresset jomfru olivenolie eller økologisk kokos olie, hvor smagen er bibeholdt, avokado, men også nødder vil være en god kilde, helt det samme med kerner som græskar eller solsikke.

Fed fisk som sild og laks, gør sig også gældende her
De langsomme kulhydrater kan eksempelvis være groft rug eller kerneknækbrød som indeholder kerner og økologisk olivenolie, grove grøntsager, gulerødder. Her kommer bananen også ind og tager sin plads. Læs mere om bananen under: BLIVER LIVET FOR SURT.
De langsomme og super sunde kåååålhydrater er også kål.

Som mellemmåltid vil det være godt med nødder eller de hårde frugter som æbler og pære og igen bananen som ikke må være overmoden. Gulerødder eller blåbær vil også være fint, men spis et kvart stykke kernerugbrød sammen med, måske med humus på, det holder dig forhåbentlig væk fra at give efter for den søde tand. Alt sammen gerne økologisk. Drik rigtig gerne et glas vand først.

SÅ TAG DIG DOG SAMMEN

Av det gør ondt, en følelse af brænden og svien i mine muskler, hovedpine og svimmelhed, banker også dagligt på. Jeg har det som om jeg har influenza hver dag. 

Mit humør er meget svingende og angsten kan melde sin ankomst. Jeg bliver så hurtig træt, sover dårligt og skal lade vandet flere gange om natten. 

Har det bedst, når jeg ligger på sofaen.

Du læser om fibromyalgi, som i lægeverden kaldes for en funktionel lidelse eller en autoimmun sygdom. Jeg selv vælger at kalde lidelsen for et symptom kompleks med deraf flere forskellige ubalancer. Fibromyalgi er efter min erfaring bygget stille og roligt op gennem årerne. Over 100.000 (kilde: fibromyalgi og smerte foreningen) lider af ovenstående symptom kompleks, så er der alle dem som ikke er registreret. 

De fleste er kvinder og mange er direkte invaliderede. 

 

”Så tag dig dog sammen, siger familien eller venner,” en sætning jeg desværre tit har hørt fra klienter med ovenstående symptomkompleks.  

Der gives bl.a. smertestillende, antidepressiva samt antiepileptisk medicin, som ofte medføre en stagnation eller forværring.

Et sandt helvede for de mange.

Der er heldigvis en anden vej

Forestil dig en lagkage, hvor det øverste lag er Fibromyalgi, laget nedenunder er binyretræthed, (man orker intet) nedenunder igen er manglende energi på celleplan, laget nedenunder igen kan være overvækst af svampen candida i tarmen, og måske traumer fra opvæksten, skilsmisse eller noget helt 3.

Jeg kunne nævne flere lag alt afhængig af det ramte menneskes historie.

I Finland bruger man Selen, til at styrke dyrenes muskler, hvilket også er gavnligt for mennesker. En ordentlig Q10 som skaber energi i cellerne. Fedt ska vi ha´, men det skal være det gode af slagsen. I Danmark får mange alt for meget omega 6 og for lidt omega 3. For meget omega 6 som f.eks. findes i majsolie, plantemargarine eller i en del fastfood, kan øge smerterne i muskelsammenhæftningerne fordi for meget omega 6, som på latin betyder ilden indeni, kan skabe inflammation, som kan forværre diverse skavanker.Omega 3 som bla. findes i hørfrøolie, mange grønne grøntsager, fede fisk (gerne økologiske) modvirker bla. inflammation og styrker immunforsvaret.

Et godt optageligt mag­ne­si­um, som eksem­­pelvis virker af­slapp­ende på ner­ve­sys­tem­et samt muskler, lige en fodnote ❤️ er også en muskel.

Der er mange gode grunde til at tage D vitamin, men her handler det om muskelsvækkelse og smerter m.m. Homøopati som et eksempel, Kalium Phos D6, problemer i muskulaturen. Jeg kunne nævne flere, helt det samme gælder for urterne. Alt afhængig af den enkelte klients tilstand.

Kosten er en givende faktor, men jeg har erfaret at når ens energi er på nulpunktet og smerterne bonger ud på øverste skala, ja så er det svært og for mange uoverkommeligt at ændre særligt meget her, indtil der er kommet lidt mere energi. Men fed fisk (omega 3) og broccoli som kun skal i lidt vand og koges i ca.3 – 4 min. indeholder bla. C, B, A, E og K vitamin, samt folsyre.

Hvis du med rund hånd pynter med persille og rød peberfrugt, så er du godt på vej. Hele molevitten omdannes til energi, så efter en stund, kan vi tage skridtet videre. Ligesom majskorn der springer ud som popcorn. 

Og så til sporten. Vi får pumpet ørerne fulde af at sport er sundt. Det er i sandhed også rigtigt, MEN lige for netop denne lidelse eller ubalance handler det om små step, da min erfaring fortæller at for meget sport rent faktisk kan nedsætte immunforsvaret og nedsætte smertetærsklen.

 

N.B Rent vand er livets kilde brug det også til at skylle efter med, når kaffen er drukket.

 

Kærligst

Manja Jurkowsky

Biopat, psykoterapeut, akupunktør

ud­dan­nel­ses­leder og under­viser på ud­dannelsen

til holistisk recovery terapeut ®